מחקר גילה קשר בין פעילות קרציות (נושאות מחלות) ותדרים אלקטרומגנטיים.
המחקר (2018) פורסם בכתב העת Journal of Microscopy and Ultrastructure וחשף השפעות קרינה אלקטרומגנטית על התנהגות ועל פיזיולוגיה של קרציות.
שימוש מוגבר בקרינה אלחוטית עלולה להגביר סיכון עקיצת קרציות.
קרציות עלולות לשאת מחלות רציניות, כגון:
- מחלת ליים (ההולכת ונפוצה בעולם ובמקרים רבים קשורה גם להתפתחות רגישות מוגברת לקרינה)
- מיני קדחת באיזורי עולם שונים, כולל קדחת הבהרות, כמו זו שקטלה את מאיר אריאל ולא רק אותו .. . להלן מספר דוגמאות אקראיות, מהתקשורת בשנים האחרונות לגבי מקרי מוות הקשורים לקרציה זו.
קישור למחקר – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29605834/
השפעות ביולוגיות של קרינה מלאכותית – שגשוג חרקים ווירוסים, עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה, סיכוני זיהום ותחלואה אנושית וקשר לרגישות לקרינה (מחלת ליים, מחלת עובש)
ועוד ..
מחקר מ- 2020 מצא כי קרציות הנושאות את מחוללי מחלת הליים, נמשכו לקרינת רדיו בתדר 900MHZ.
המחקר מראה כי חשיפה לקרינה זו השפיעה על התנהגות חרקים. קרציות מפיצות מחלת ליים, בעיקר בארה"ב וקנדה.. בקרב רגישי קרינה בעולם, רבים חולי ליים.
ככל שהציביליזציה העכשווית מסתמכת יותר ויותר על טכנולוגיות אלחוטיות – יש לך השלכות בריאותיות משמעותיות, בעיקר באביב
(ועם משבר האקלים וההתחממות הגלובלית – בתקופות נרחבות יותר)
זה משמעותי לבריאות הציבור. נדרש מחקר רב-תחומי משולב – אטימולוגיה, בריאות הציבור, הנדסת קרינה ועוד.
קרינה משפיעה על מערכת החיסון ועל תפקוד תאי של כל היצורים החיים. הסטרסורים (גורמי לחץ פיזיולוגי) השקופים של הקרינה פוגעים בבריאות, בתפקוד ועלולים לגרום גם לרגישות לקרינה EHS.
בוובינר של EHT, בתאריך 4.5.2023 ..
הובאו מחקרים ומקורות רבים לגבי השפעות הקרינה האלקטרומגנטית על הסביבה (אנטנות, ציפורים, דבורים, חרקים ובקטריות, כמו גם צמחים ועצים)
https://ehtrust.org/
.
דוברים ומצגות מצוינים התיחסו לפגיעות הקרינה הבלתי מייננת בעולם החי והצומח על כל גווניו .. סביר להניח שתועלה הקלטה באתר EHT
העיתונאית האקטיביסטית בלייק לוויט (שעוסקת בהשפעות קרינה עשרות שנים וערכה לאחרונה סקירות מטלטלות עם דר' הנרי לאי) העירה באגביות כי .. רגישי קרינה EHS הם, בעצם, הראשונים בקבוצת האדם שמנגנוני ההישרדות שלהם הופעלו ביחס לקרינה האלקטרומגנטית הגוברת, שגורמת לנזקים מחרידים בכל החי והצומח וסביבת כדור הארץ.
(בשיחה האישית שנערכה בעת הסידורים הטכניים לפני תחילת הוובינר, אמרה בלייק לוויט שה"נקודות המתוקות" שהיו בסביבת מגוריה בקונטיקט, כלומר איזורים נמוכי קרינה – פוחתים עקב מעבר של רבים מניו יורק שעובדים מהבית ודורשים חיבורים מהירים והרבה הרבה "קליטה", כלומר .. יותר קרינה)
השפעות ביולוגיות של קרינה מלאכותית נחקרות בשנים האחרונות ומתגלות תופעות מסוכנות כגון:
- שגשוג חרקים ווירוסים – ריבוי מהיר ומוטציות רבות
- עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה
- סיכוני זיהום ותחלואה אנושית – בעיה בביצוע ניתוחים
- ו .. נמצא גם קשר לרגישות לקרינה (מחלת ליים, מחלת עובש)
מצגת בנושא הושמעה בישיבה בפרלמנט האירופי ב- 13.4.2023, בה מדעניות ומומחים מתחומים שונים היגו מחקרים בנושא רגישות לקרינה
תוכניית האירוע להורדה – Program_EN_13Avril2023_Workshop_EHS
הישיבה בפרלמנט האירופי נפתחה בהודעה של גב' מישל ריבאסי, יושבת הראש, כי נעשו מאמצים לצמצם קרינה באולם וכיבו מיכשור אלחוטי.
כולם התבקשו לכבות סלולרים כדי לאפשר לנפגעות ולנפגעי קרינה להשתתף
(מחווה כזו מעולם לא התרחשה בדיונים בועדות הכנסת בנושא – לדוגמא זו ב- 2018)
(מישל ריבאסי היא ממפלגת הירוקים ועוסקת בנושאי סביבה, אנרגיה, אקלים ובריאות, כולל דור חמישי בסלולר – G5)
.
מושב ראשון היה על ממצאי המדע על השפעות ביולוגיות של קרינה בלתי מייננת
הדובר הראשון היה דר' סאם אנגלנד Sam J. England
חוקר בריטי מאוניברסיטת בריסטול, שעוסק בהשפעות אקולוגיות של קרינה בלתי מייננת מלאכותית ורמת הקליטה/ תגובה לתדרי אלקטרומגנטיים של חרקים, מיקרובים ובעלי חיים שונים
סאם אנגלנד הציג סיכום מחקרים וציין כי המידע עדיין ראשוני וחלקי, עוד לא ברורים מנגנוני ההשפעה בבעלי חיים שונים. עם זאת ההשפעה של הקרינה על עולם החי והצומח ברורה וודאית.
נציין כי קיימים דיונים בהם מובהר כי פרטים רבים בעולם החי והצומח מגיבים ו/או נפגעים מהקרינה האלחוטית המלאכותית, אך במסקנות יש גם התחמקויות בנוסח "המכניזמים הפועלים לא ברורים עדיין ויש להמשיך לחקור" – לדוגמא סדנא זו שנערכה במינכן 2019 בה הוצגו מחקרים רבים – פורסם בתחילת 2023
ברור בוודאות כי ..
הקרינה האלחוטית המלאכותית (אנתרופוגנית) משפיעה על החיים בסביבה הטבעית.
דר' סאם פירט השפעות רבות.- תאים חיים מגיבים לקרינה הרבה בסביבה. חלק ניכר מהם משגשגים בתגובה ל"סטרס" שמציבה הקרינה (מתרבים מהר – מעמידים במהירות צאצאים רבים יותר, בזמן קצר יותר כדי להתגבר על "איום" הכחדה).
אחד המחקרים של סאם אנגלנד ודניאל רוברט – 2021
מיקרובים, פרזיטים וחרקים שונים נמשכים או מופעלים על ידי קרינה זו.
איור מתוך מחקר של סאם אנגלנד ודניאל רוברט – סף הרגישות האלקטרומגנטית של חרקים ובעלי חיים שונים
הסף ההתנהגותי המינימלי לזיהוי שדה חשמלי בקבוצות שונות של בעלי חיים, שמגלים רצפטיביות או רגישות ותגובה לשדות אלקטרומגנטיים. בנוסף, עוצמות גירויים סביבתיים במרחק רלבנטי לתגובתיות.
משמאל לימין – בעלי החיים והמחקרים:
marine passive electroreceptors (Kajiura & Holland, 2002; Kajiura, 2003), active aquatic electroreceptors (Nelson, 2005), limnic passive electroreceptors (Peters et al., 2007), dolphins (Czech-Damal et al., 2012), platypuses (Pettigrew, 1999), amphibians (Himstedt et al., 1982), crayfish (Patullo & Macmillan, 2010), echidnas (Gregory et al., 1989), bees (Sutton et al., 2016), spiders (Morley & Robert, 2018), cockroaches (Newland et al., 2008), and humans (Blondin et al., 1996; Petri et al., 2017). Electric field sources from left to right: electric fields induced by water movement through, and/or changes in, the Earth's geomagnetic field (Kalmijn, 1974), aquatic animal transmembrane electric fields at ≈ 10 cm (Kalmijn, 1974), electric fields induced by fish moving at 1 m/s through Earth's geomagnetic field (Kalmijn, 1974), magnetically induced electric fields from subsea power cables (Gill et al., 2012), aquatic animal transmembrane electric fields at ≈ 10 cm (Kalmijn, 1974), household electronics (Repacholi & Greenebaum, 1999), fair-weather atmospheric potential gradient (Wilson, 1903), storm atmospheric potential gradient (Bennett & Harrison, 2007), floral electric field within centimetres of plant surface (Bowker & Crenshaw, 2007b), and overhead powerlines at ground level (Repacholi & Greenebaum, 1999). *active aquatic electroreception thresholds are not directly comparable to their passive counterparts because they are not sensitive to the DC and low-frequency electric fields produced by most environmental stimuli. **behavioural thresholds for bees are not yet known, therefore the mechanical threshold of bumblebee electroreception is given instead. Equation present in some icons is the Maxwell–Faraday equation, representing Faraday's law of induction, where E is the electric field and B is the magnetic field.
מחקר מ- 2017 – השפעת קרינת וויפיי וסלולר על מיקרוביום
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1559325816688527
מחקר נוסף – תדרים אלקטרומגנטיים גורמים לדיכאון והשפעות נוירופסיכיאטריות ולחוסר איזון במיקרוביוטה (חיידקי מעי) – יתכן שההשפעה על חיידקי הגו שלנו קובעים את התפקוד, ההתנהגות והבריאות שלנו
מיקרוביוטה היא אוסף החיידקים בגוף – בפה, בנרתיק, על העור, במערכת העיכול, באוזניים, באף ובכל מקום. מספרם גדול פי 10 בערך ממספר תאי הגוף. לחיידקים אלה גנים, שיחד עם הגנים שלנו יוצרים מטא-גנום. חלק גדול מהחיידקים תורמים לבריאות. אך הפרת האיזון מביאה לתחלואה. אוסף החיידקים מתפקרדים, למעשה, כאיבר נוסף בגוף.
חיידקי המעי משפיעים על:
- עיכול מזון
- איזון מערכת החיסון
- הגנה מחיידקים פתוגניים גורמי מחלות
- ייצור ויטמינים כמו B12 ו-K
- השפעה על מאגרי שומן
- הגנה על דפנות המעי
- השפעה על תגובה לתרופות שונות
- שמירה על משקל
- השפעה על התפתחות סוכרת, טרשת עורקים, ומחלות מעיים, כמו דלקות, זיהום בחיידק אלים – קלוסטרידיום דיפיצילה, מעי רגיז ועוד.
איתור סוג החיידקים מסייע לאבחונים קליניים, לטיפול ולקביעת סוג התזונה והפרוביוטיקה שמתאימה.
הפרת האיזון של המיקרוביוטה בגלל חשיפה לקרינה (והשפעה על הגנים שלהם) מהווה גורם המשפיע על בריאות ותפקוד.
נזכיר כי ..
מחקרים מצאו כי אצל דבורים משתבשת מערכת הניווט בגלל קרינה סלולרית
הדבורים לא מצליחות לחזור לכוורות ומתות. בכוורות מוקרנות (סלולר) יש פחות פיריון ואין ייצור פולן.
גם לציפורים נודדות מערכת ניווט לפי שדות אלקטרומגנטיים של כדור הארץ, ככל הנראה גם הן מושפעות מהקרינה המלאכותית הגוברת בסביבה.
מחקר הראה התרבות זבובים מסוג Drosophila melanogaster בקצב מהיר יותר כתוצאה מחשיפה לקרינה מלאכותית (יותר הטלות בפרק זמן קצר יותר) – לדוגמא חשיפה לתדר 3.5GHZ )
מתוך המחקר – איור מנגנוני ההשפעה על הזבובים
נזכרתי כי ..
דר' שרון גולדברג הציגה, בכנס הרפואי על השפעות הקרינה הבלתי מייננת על הבריאות בינואר 2021, מחקרים שהראו שגשוג, מוטיליות (היווצרות מוטאציות) ועמידות לאנטיביוטיקה גבוהים ומהירים יותר בקרב חיידקים ווירוסים שונים (מזיקים ונושאי מחלות כמו אי-קולי, סטאפילוקוקוס, סטרפטוקוקוס ואחרים) – בחשיפה לקרינה סלולרית.
לצערי, אין לי קישורים ומצגת של דר' גולדברג ולמחקרים שפירטה..
אולם ..
מחקר מ- 2020 מצא כי קרציות מסוג מסוים, וביחוד פרטים שנדבקו במחוללי מחלת הליים, נמשכו לקרינת רדיו בתדר 900MHZ. המחקר מראה כי חשיפה לקרינה זו השפיעה על התנהגות חרקים. קרציות מפיצות מחלת ליים, בעיקר בארה"ב וקנדה.. בקרב רגישי קרינה בעולם, רבים חולי ליים.
מחקר, מ- 2017, מראה כי חשיפה לוויפיי ולסלולר בתדר 900MHZ גרם לעמידות לאנטיביוטיקה של בקטריות (כגון אי-קולי) – מצב שעלול לגרום בעיות במצבי זיהום.
וגם ..
מחקר מ- 2019 מצא כי קרינת רדיו (וויפיי 2.4 MHZ) גרמה לעמידות לאנטיביוטיקה ומוטיליות גבוהה בחיידקי אי-קולי ועיבוי קרום של סטאפילוקוקוס.
מחקר מ- 2019 מצא עמידות של חיידקים לאנטיביוטיקה אחרי חשיפה של 24 שעות לתדר 900MHZ (כמו דור 2 בסלולר) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6943849/
השפעות אלו מדאיגות מאד לגבי יכולת לשלוט בזיהומים, ריפוי מחלות ואף ביצוע ניתוחים (עקב ירידת יעילות אנטיביוטיקה).
(לפי CDC למעלה מ- 3 מיליוני איש מתמודדים עם זיהומים קשים שעמידים לאנטיביוטיקה והמספר גדל)
בנוסף ..
פרופ' בלפום וגם דר' יעל שטיין הדגישו (בישיבה זו של הפרלמנט האירופי) כי פעמים רבות קודמת לרגישות לקרינה חשיפה לכימיקלים רעילים (ותגובת חולי שחולפת).
בחלק מהמקרים זו פגיעת עובש (מיקוטוקסינים).
בכנס הרפואי בינואר 2021 גם דר' הוזר, דר' מאלרי בליית' ושאר הרופאות המתמחות וחוקרי רגישות יתר לקרינה ציינו כי בקרב רוב מטופלי EHS הקשים היתה הרעלה כימית קודמת (לעתים שנים מוקדם יותר). וכי הפגיעה המוחית זהה בבדיקות הנוירולוגיות. במקרי התסמונת המשולבת (MCS + EHS) לרוב MCS מקדימה ואז מתפתח EHS. במצבי שילוב MCS עם EHS התסמונת חמורה יותר (וגם השיקום מורכב וקשה יותר והפרוגנזה טובה פחות).
מניסיוני, מקרים רבים מבין רגישי הקרינה נפגעו מעובש לפני התפתחות הרגישות לקרינה, או שחשיפה זו תרמה להחמרת הרגישות לדרגה קשה ביותר (כולל רגישות לכימיקלים מרובים MCS).
במחקרים נמצא כי ..
פטריות רעילות (מיקוטוקסינים) משגשגים בחשיפה לקרינה מלאכותית
מקור הצילום באתר שנותן שירותי איתור עובש – במאמר יש קישורים למחקרים ומידע – שמדגיש .. הסלולרי שלכם עלול לתרום לשגשוג העובש השחור (המאד רעיל) בסביבתכם
דר' דיטריך קלינגהארדט, ממכון סופיה לבריאות (Sophia Institute of Health) בסיאטל, וושיגטון, חקר נושא זה.
בקישור – וידאו בו הוא מציין כי חשיפה לקרינה סלולרית מגבירה צמיחת עובש וחולי https://www.youtube.com/watch?v=qMAV-pZMlZs
דר' קלינגהארדט מסביר כי כאשר מושבות עובש נחשפות לקרינת רדיו, הנבגים מגבירים ייצור מיקוטוקסינים פי 600.
במצגת הוא מתיחס גם לזיהום מחלת ליים ולסיכון של חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית של נשים הרות שסובלות ממחלת עובש או ממחלת ליים (עקב עלייה בשיעור יילודים עם הפרעות התפתחותיות ואוטיזם).